Το χρώμα της χρονιάς 2022 από την PANTONE

Το χρώμα της χρονιάς 2022 από την PANTONE
“Καθώς προχωράμε σε έναν κόσμο άνευ προηγουμένου αλλαγών, η επιλογή του PANTONE 17–3938 Very Peri φέρνει νέα προοπτική και όραμα στην αγαπημένη οικογένεια των μπλε χρωμάτων, αποτελούμενο από υφές μπλέ ταυτόχρονα με βιολετί κόκκινο.Το PANTONE 17–3938 Very Peri επιδεικνύει μια χαρούμενη στάση και δυναμική που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τις ευφάνταστες εκφράσεις” ~ Leatrice Eiseman, Εκτελεστική Διευθύντρια του Pantone Color Institute.

Μετά από αυτήν την -λιγότερο ή περισσότερο συνεχιζόμενη- μακρά περίοδο απομόνωσης, βρισκόμαστε με αλλαγμένες προοπτικές και σκέψεις. Τα όποια σχέδια για το μέλλον έχουν ήδη αλλάξει, ενώ τα όρια του αναλογικού και του ψηφιακού κόσμου καταρρέουν σε ένα. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές ήρθαν με βίαιο τρόπο, καθώς η πανδημία ανάγκασε μια παγκόσμια σωματική και ψυχική επαναφορά όλων των ήδη συνηθισμένων.

Τιμώντας την ανάγκη για δημιουργικότητα περισσότερο από ποτέ, για πρώτη φορά φέτος, η PANTONE αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα απόχρωση που δεν υπήρχε ήδη στον υπάρχοντα κατάλογο χρωμάτων της για το χρώμα της χρονιάς. Για να γίνει αυτό, η εταιρεία συνδύασε μπλε τόνους με μωβ-κόκκινο.

Το Very Peri που προκύπτει είναι παρόμοιο με τα χρώματα που συναντάμε συνήθως στη φύση, όπως τα λουλούδια λεβάντας και τα πουλιά με ανοιχτό μωβ φτέρωμα. Σύμφωνα με την Pantone, το Very Peri είναι ενδεικτικό του σημερινού φυσικού και ψηφιακού τοπίου. Η αμερικανική εταιρεία αναφέρει την άνοδο του metaverse και τον αντίκτυπο του lockdown για τον κορωνοϊό ως βασικά στοιχεία που έχουν επηρεάσει την επιλογή χρώματος.

“Το Pantone 17–3938 Very Peri είναι ένα σύμβολο του παγκόσμιου ζευγαρώματος της στιγμής και της μετάβασης που διανύουμε”

“Καθώς βγαίνουμε από μια έντονη περίοδο απομόνωσης, οι αντιλήψεις και τα πρότυπά μας αλλάζουν και η φυσική και η ψηφιακή μας ζωή έχουν συγχωνευθεί με νέους τρόπους”

Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν τη ζωή! Ας μείνουμε ασφαλείς και δυνατοί! Για τα καλύτερα που έρχονται.